WEGWIJZER INSPRAAK EN MEDEZEGGENSCHAP

Welkom bij deze Wegwijzer Inspraak en Medezeggenschap. Noem mij maar WIM ....

Ik help leden van jongerenraden, clientenraden, bewonersraden en anderen die actief zijn op het gebied van participatie in de jeugdhulp graag verder in de wereld van inspraak en medezeggenschap.

  • Omdat het nu eenmaal belangrijk is dat de stem van kinderen, jongeren en (pleeg)ouders goed wordt gehoord in de jeugdhulp;
  • Omdat iedereen wel eens wat informatie en tips kan gebruiken om zijn/haar stem zo goed mogelijk te laten horen;
  • Omdat andere jongeren en ouders je al vóór zijn gegaan en hier hun tips en voorbeelden voor je hebben achtergelaten.

Onder het kopje INFORMATIE vind je de inhoudsopgave van WIM. Hier vind je hoofdstukken over wat er allemaal komt kijken bij inspraak en medezeggenschap; surf er eens rustig doorheen, misschien kom je ideeen of tips tegen die je goed kunt gebruiken bij jullie contacten met organisaties of gemeenten.

Maar je kunt natuurlijk ook bij ZOEKEN een term intikken en gericht naar informatie op zoek gaan over bijvoorbeeld het schrijven van brieven, het contact met je achterban, werving van nieuwe leden of vergadertechnieken.

Bij LINKS verwijs ik je naar interessantie sites met informatie over jeugdhulp en participatie dan is er natuurlijk nog de map THEMA'S, waar je achtergrondinformatie per inhoudelijk thema vind.

Als groot voorstander van participatie, ben ik natuurlijk ook erg nieuwsgiering naar jouw mening! Heb jij goede tips voor mij (over nieuwe thema's of dingen die we er in de tekst bij zouden moeten zetten), dan hoor ik dat graag ... klik even op CONTACT en stuur me je bericht; ik ga er meteen mee aan de slag!

Ik hoop dat je kunt vinden wat je op deze site komt zoeken. Lukt dat, vertel het anderen. Lukt dat niet, vertel het mij ....

Groeten,   WIM