Welkom bij CliC

CliC is een kleine, maar actieve provinciale organisatie  die samen met jeugdigen en ouders werkt aan een goede leefwereld voor de jeugd in Limburg. We willen graag dat kinderen en jongeren positief kunnen opgroeien. Dat zijn zich kunnen ontwikkelen in een stimulerende, veilige omgeving die hen in staat stelt eigen keuzes te maken. Jeugdigen en ouders die het niet altijd makkelijk hebben (gehad) -zoals degenen die te maken hebben met jeugdhulp- hebben daarbij onze speciale aandacht. Een goede leefwereld voor de jeugd (en kwalitatief goede jeugdhulp) komt alleen mét jeugdigen en ouders tot stand .... vandaar de ondertitel bij onze naam: CliC ..... met de jeugd.

CliC informeert, inspireert, verbindt en faciliteert mensen en organisaties die kunnen bijdragen aan het positief opgroeien van jeugdigen. Ons netwerk bestaat uit 1) jeugdigen en ouders, 2) vrijwilligers, professionals en (zorg)organisaties 3) gemeenten en regio's en 4) kennisinstituten. We schuiven graag (liefst samen met jongeren en ouders) aan bij overlegvormen, organiseren evenementen en helpen cliëntenraden en regionale panels jeugd bij hun opstart en ontwikkeling. Samen met partners uit ons netwerk ontwikkelen wij ook innovatieve methoden en producten die ingezet kunnen worden. Zo leiden wij jeugdigen op tot 'Adviesvangers' (jeugdigen vragen jeugdigen), organiseren we een leercircel Kwaliteit en starten we in september met Innovatiesprints rond thema's als armoede, kindermishandeling, 18-/18+. Deze sprints gaan de komende 2 jaar leiden tot 10 praktische -door jeugdigen en ouders gedragen- initiatieven die de kansen voor kinderen in onze Provincie gaan verbeteren.

Wilt u meer weten over CliC en haar activiteiten, kijk dan eens rond op deze website of maak een afspraak.
We praten u graag bij en gaan na wat we voor elkaar kunnen betekenen. Bel 046-2410241 of mail ons via welkom@cliclimburg.nl

Wie zijn wij?

Jacqueline van der Zwaard, directeur en regioadviseur Parkstad
Cyril Laugs, regioadviseur Maastricht-Heuvelland/Westelijke Mijnstreek/Noord- en Midden-Limburg
Lizeth in 't Veld, organisatie en communicatie

Geinteresseerd in ons beleids- en werkplan 2017/2018? U vindt het hier.

ACTUEEL

Nieuwe datum volgende pitch No cash ... no fun

In plaats van 17 april pitchen de 4 teams van No cash ... no fun op 29 mei hun uitgewerkte initiatief. Deze extra tijd is nodig om de plannen nog beter uit te werken. Laat je op 29 mei overtuigen van hun ideeën en help mee met de uitvoering. Je kunt je nu aanmelden voor deze laatste pitchbijeenkomst van No cash ... no fun. 


4 pitches van No cash ... no fun door naar volgende ronde!

53 Deelnemers zagen 4 pitches tijdens de eerste pitchbijeenkomst. Allevier een initiatief in de dop om de effecten van armoede voor kinderen te verkleinen. De initiatieven worden nu verder uitgewerkt en verder ontwikkeld. We stellen de initiatieven graag voor:


Aanmelden voor de 1e pichbijeenkomst van No cash ... no fun kan nu!

Op dinsdag 23 januari pitchen 5 teams de ideeën die zij bedacht hebben om de effecten van armoede voor jongeren te verkleinen. Kom kijken, luisteren en geef feed-back. Meld je nu aan!


NIEUWSBRIEF

Aanmelden
Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen in de jeugdhulp en nieuws van CliC Limburg ontvangen? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

Onze laatste nieuwsbrieven kunt u hier online lezen.

TWITTER

T
15 apr 2018
Armoe troef in de jeugdzorg, komt dat ooit nog goed?
D
lees al onze tweets

CONTACT

I
G

Postbus 5185
6130PD Sittard

Bezoekadres:
Mercator 1, Sittard

KVK nr: 14074047

disclaimer | © 2015 CliC
produced by www.mediamens.nl