Welkom bij CliC

Dat zoveel mogelijk kinderen in Limburg positief kunnen opgroeien: dat was de afgelopen 4 jaar het doel van CliC. Hiervoor is het nodig dat de stem van jongeren en ouders door iedereen die met jeugd(beleid) te maken heeft gehoord wordt. Ook de stem van jeugdigen voor wie positief opgroeien niet vanzelfsprekend is. Per 1 januari 2019 stopt CliC.

Voor het versterken van de inbreng van jongeren en (pleeg)ouders hebben wij ons op allerlei manieren en op vele plekken ingezet, sámen met jongeren, ouders, vrijwilligers en met partners in het werkveld en bij gemeenten. Jongeren en ouders weten vaak heel goed de vinger op de zere plek te leggen en (out-of-the-box) oplossingen aan te dragen die aansluiten bij hun leefwereld.

Bij onze start in 2015 veranderde er een heleboel op gebied van de jeugdzorg. Vanuit de wens om jeugdzorg dichterbij de bestuurslaag te brengen die het dichtst bij de jongeren en hun opvoeders staat, kregen gemeenten de taak om beleid te maken en uit te voeren voor jeugdzorg. Stichting Jeugdzorg Vragers Limburg werd omgebogen tot CliC, met als doel het laten horen van de stem van de jongeren en hun (pleeg)ouders bij het maken en uitvoeren van dit beleid. Twee jaar later werd de directe link met jeugdzorg losgelaten en ging CliC zich inzetten voor een bredere groep kwetsbare jongeren in Limburg. In de afgelopen jaren heeft CliC – met financiële steun van de Provincie Limburg – verbindingen gelegd, innovatieve activiteiten georganiseerd, nieuwe werkvormen geïntroduceerd. Hiermee hebben we vooruitgang geboekt voor de zicht- en hoorbaarheid van jongeren en hun (pleeg)ouders.

Hoe nu verder?

Onze taak als aanjager zit er nu op. Maar houdt het luisteren naar de jeugd en hun (pleeg)ouders dan op? Zeker niet! We roepen iedereen op die zich inzet voor de jeugd in Limburg, bij gemeenten, instanties, onderwijs en op alle andere plekken:

Leg je oor te luister en blijf in gesprek met jongeren en hun (pleeg)ouders en doe dat op een manier die bij de jongeren en hun (pleeg)ouders past.

Benut de kracht van de jonge burgers en (pleeg)ouders in Limburg! Maak Limburg tot een plek waar alle kinderen positief kunnen opgroeien.

Wilt u meer weten over CliC en haar activiteiten, kijk dan eens rond op deze website of maak een afspraak.
We praten u graag bij en gaan na wat we voor elkaar kunnen betekenen. Bel 046-2410241 of mail ons via welkom@cliclimburg.nl

Jacqueline van der Zwaard, directeur 
Lizeth in 't Veld

 

ACTUEEL

Geslaagde ontmoeting jeugd/(pleeg)ouders en wethouders/ambtenaren

CliC nodigde de wethouders Jeugd en hun beleidsambtenaren uit om met jongeren en (pleeg)ouders in gesprek te gaan. En met succes! 


My ca$h my futur€ en Mijn financiële maatje gaan door met No cash ... no fun!

Tijdens de laatste pitchbijeenkomst van No cash ... no fun kregen Mijn financiële maatje en My ca$h my futur€ de meeste stemmen voor van de jongerenjury, de veldjury en het publiek. Zij gaan met hun initiatief door naar de volgende ontwikkelronde. In deze fase wordt het idee (hopelijk) werkelijkheid!


Teams no cash ... no fun strijden om finale

De 4 teams van No cash ... no fun hebben hun ideeën en initiatieven verder uitgewerkt en getoetst. Vanmiddag 'strijden' ze opnieuw om zoveel mogelijk deelnemers van No cash ... no fun. voor zich te winnen. De 2 initiatieven met de meeste stemmen gaan door naar de volgende ontwikkelronde. Het wordt spannend!


NIEUWSBRIEF

Aanmelden
Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen in de jeugdhulp en nieuws van CliC Limburg ontvangen? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

Onze laatste nieuwsbrieven kunt u hier online lezen.

TWITTER

T
19 nov 2018
RT @_Buitenhuis: Zojuist behandelde de Tweede Kamer de Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen 2018 (#Wmcz2018) in tweede termijn. D…
13 nov 2018
Stijging ambulante jeugdhulp bij wijkteams komt vooral door betere signalering
26 okt 2018
'Voor het eerst minder jongeren in gesloten jeugdzorg'
D
lees al onze tweets