Schakel adviesvangers in en krijg advies van de jeugd

Adviesvangers zijn jongeren die zijn opgeleid om zelf met jongeren in gesprek te gaan. Ze gebruiken aansprekende materialen en een praktische toolbox om zo advies 'te vangen' van andere jongeren. Jongeren vertellen andere dingen aan leeftijdsgenoten dan aan professionals. Dit levert vaak verrassende resultaten op waar je als organisatie verder mee kunt. 

Wat kun je vragen aan een adviesvanger?
Dit kan van alles zijn. Wel moet de vraag aansluiten bij de leefwereld van jongeren, iets waar zij daadwerkelijk mee te maken krijgen. Dit kan vanuit het perspectief zijn van de jongere, maar ook vanuit het perspectief van de organisatie gericht op de jongere. 

Wilt u een adviesvanger inzetten of vragen over de inzet van de adviesvangers? Neem contact op met Cyril

ACTUEEL

Geslaagde ontmoeting jeugd/(pleeg)ouders en wethouders/ambtenaren

CliC nodigde de wethouders Jeugd en hun beleidsambtenaren uit om met jongeren en (pleeg)ouders in gesprek te gaan. En met succes! 


My ca$h my futur€ en Mijn financiële maatje gaan door met No cash ... no fun!

Tijdens de laatste pitchbijeenkomst van No cash ... no fun kregen Mijn financiële maatje en My ca$h my futur€ de meeste stemmen voor van de jongerenjury, de veldjury en het publiek. Zij gaan met hun initiatief door naar de volgende ontwikkelronde. In deze fase wordt het idee (hopelijk) werkelijkheid!


Teams no cash ... no fun strijden om finale

De 4 teams van No cash ... no fun hebben hun ideeën en initiatieven verder uitgewerkt en getoetst. Vanmiddag 'strijden' ze opnieuw om zoveel mogelijk deelnemers van No cash ... no fun. voor zich te winnen. De 2 initiatieven met de meeste stemmen gaan door naar de volgende ontwikkelronde. Het wordt spannend!


NIEUWSBRIEF

Aanmelden
Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen in de jeugdhulp en nieuws van CliC Limburg ontvangen? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

Onze laatste nieuwsbrieven kunt u hier online lezen.

TWITTER

T
19 nov 2018
RT @_Buitenhuis: Zojuist behandelde de Tweede Kamer de Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen 2018 (#Wmcz2018) in tweede termijn. D…
13 nov 2018
Stijging ambulante jeugdhulp bij wijkteams komt vooral door betere signalering
26 okt 2018
'Voor het eerst minder jongeren in gesloten jeugdzorg'
D
lees al onze tweets