TWITTER

T
19 jul 2018
RT @fcbjeugdzorg: Ook zo enthousiast over de blogs van @JBwestnieuws waarin medewerkers een kijkje geven in de keuken van jeugdbescherming?…
19 jul 2018
Sociaalweb - Laat mij niet zitten: voorkom vervangende jeugddetentie
19 jul 2018
Sociaalweb - Waarom ik moeite heb met model “Alphen” en vergelijkbare inkoopmodellen sociaal domein
D
lees al onze tweets

Contact

I
G

Postbus 5185
6130PD Sittard

Bezoekadres:
Mercator 1, Sittard

KVK nr: 14074047

disclaimer | © 2015 CliC
produced by www.mediamens.nl

Goede ideeën verdienen een platform. Een innovatief idee kan uitgroeien tot een fantastisch initiatief!

Goede ideeën dragen bij aan positief opgroeien
In 2017 en 2018 organiseren wij in heel Limburg sam zogenaamde Innovatiesprints. Samen met anderen gaan we op zoek naar nieuwe, innovatieve, ideeën. Deze ideeën helpen mee om positief opgroeien voor meer kinderen in Limburg mogelijk te maken. Er zijn nog altijd kinderen in Limburg waarvoor het niet vanzelfsprekend is dat zij een fijn leven leiden, oftewel op positieve manier op kunnen groeien tot gezonde en gelukkige volwassenen. Daar zetten wij ons voor in. De Innovatiesprints is een creatieve manier om oplossingen te zoeken en initiatieven te ontwikkelen. Eind november zijn we in de Westelijke Mijnstreek gestart met No cash... no fun met als doel de effecten van armoede voor jongeren te verkleinen. 

Het begint met ideeën...
Maar daar blijft het niet bij. Goede ideeën krijgen ondersteuning en kunnen zo uitgroeien tot kansrijke initiatieven. Iedereen kan een goed idee aandragen bij Innovatiesprints: jongeren, ouders, leraren, mensen van gemeenten, directeuren van bedrijven, mensen die werken in de jeugdhulp enz enz.  Als het maar ideeën zijn die bijdragen aan een betere leefwereld voor jongeren in Limburg. Heb jij/heeft u een goed idee om de leefwereld van kinderen in Limburg beter te maken? Kom dan naar een van onze Innovatiesprints. 

Hoe werken de Innovatiesprints?
> Bijeenkomst 1:  Verzamelen van nieuwe ideeën. Uit deze ideeën kiest het publiek 5 ideeën. Teams gaan aan de slag: werken deze 5 ideeën uit en maken ze klaar voor een pitch.  

> Bijeenkomst 2: Pitchen van de 5 ideeën. Het publiek en een jury geven feed-back.
>Tussen bijeenkomst 2 en 3 werken teams de 5 ideeën uit tot initiatieven. Dit gebeurt onder krachtige en inspirerende begeleiding van Richard Derks/CliC. De teams komen bijeen in 6 werksessies en experimenteren met hun idee zodat het uitgroeit tot een kansrijk initiatief.
> Bijeenkomst 3: De 5 teams presenteren hun initiatief.  Het publiek en een jury kiezen de 2 meest kansrijke initiatieven uit.
> Zij ontvangen nogmaals ondersteuning om hun initiatieven verder uit te werken en mogelijk te realiseren!

Zij en de andere winnende Innovatiesprints uit de andere regio’s krijgen in 2018 een podium voor hun initiatief.

U kunt 't verschil maken
Iedereen die meedoet aan de Innovatiesprints krijgt de kans om iets bij te dragen aan een kansrijk initiatief. Iedereen kan ideeën aandragen, deelnemen aan een team, reageren op ideeën en initiatieven, tips geven, ideeën en initiatieven kiezen. Kortom: uw bijdrage telt!
In 5 regio's in Limburg organiseren we Innovatiesprints. Dit doen we met een lokale partner. Doe mee met de Innovatiesprint in jouw regio, of kies het thema van een sprint waar jij graag een bijdrage aanlevert en doe mee!

De Innovatiesprints worden gesubsidieerd door de Provincie Limburg

ACTUEEL

My ca$h my futur€ en Mijn financiële maatje gaan door met No cash ... no fun!

Tijdens de laatste pitchbijeenkomst van No cash ... no fun kregen Mijn financiële maatje en My ca$h my futur€ de meeste stemmen voor van de jongerenjury, de veldjury en het publiek. Zij gaan met hun initiatief door naar de volgende ontwikkelronde. In deze fase wordt het idee (hopelijk) werkelijkheid!


Teams no cash ... no fun strijden om finale

De 4 teams van No cash ... no fun hebben hun ideeën en initiatieven verder uitgewerkt en getoetst. Vanmiddag 'strijden' ze opnieuw om zoveel mogelijk deelnemers van No cash ... no fun. voor zich te winnen. De 2 initiatieven met de meeste stemmen gaan door naar de volgende ontwikkelronde. Het wordt spannend!


Nieuwe datum volgende pitch No cash ... no fun

In plaats van 17 april pitchen de 4 teams van No cash ... no fun op 29 mei hun uitgewerkte initiatief. Deze extra tijd is nodig om de plannen nog beter uit te werken. Laat je op 29 mei overtuigen van hun ideeën en help mee met de uitvoering. Je kunt je nu aanmelden voor deze laatste pitchbijeenkomst van No cash ... no fun. 


NIEUWSBRIEF

Aanmelden
Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen in de jeugdhulp en nieuws van CliC Limburg ontvangen? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

Onze laatste nieuwsbrieven kunt u hier online lezen.

TWITTER

T
19 jul 2018
RT @fcbjeugdzorg: Ook zo enthousiast over de blogs van @JBwestnieuws waarin medewerkers een kijkje geven in de keuken van jeugdbescherming?…
19 jul 2018
Sociaalweb - Laat mij niet zitten: voorkom vervangende jeugddetentie
19 jul 2018
Sociaalweb - Waarom ik moeite heb met model “Alphen” en vergelijkbare inkoopmodellen sociaal domein
D
lees al onze tweets

CONTACT

I
G

Postbus 5185
6130PD Sittard

Bezoekadres:
Mercator 1, Sittard

KVK nr: 14074047

disclaimer | © 2015 CliC
produced by www.mediamens.nl