Terugblik op No cash ... no fun

12.12.2017

61 Mensen deden maar liefst mee aan de eerste bijeenkomst van No cash … no fun. Jongeren, mensen die werkzaam zijn bij zorgaanbieders, werkzaam zijn in het sociaal domein en het bedrijfsleven. Allemaal op zoek naar oplossingen om de effecten van armoede voor jongeren te verkleinen.


Jongeren, mensen die werkzaam zijn bij zorgaanbieders, werkzaam zijn in het sociaal domein en mensen uit het bedrijfsleven. Een mooie mix van mensen met verschillende ervaringen, achtergronden en ideeën met 1 ding gemeen: op zoek naar oplossingen om de effecten van armoede voor jongeren te verkleinen.

Een waar verhaal
De avond start met het verhaal van Alyza. Zij kent de gevolgen van armoede: financiële stress zorgt voor veel emotionele stress, je wordt buitengesloten, je persoonlijke verzorging laat te wensen over. Dat het haar leven enorm beïnvloedt is zeker. Gelukkig krijgt ze nu wel ondersteuning. 'Als je ouders zelf in de problemen zitten, kunnen ze jou niet helpen'. Via school en leeftijdsgenoten die informatie en hulp boden lukt het haar om anders met geld om te gaan.

Aan de slag met ideeën 
Na het aangrijpende verhaal van Alyza gaat iedereen aan de slag. Alle aanwezigen schrijven hun idee om de effecten van armoede te verkleinen op een briefje. En dan begint het grote wisselen van de briefjes... In 4 rondes wisselen de briefjes flitsend snel van eigenaar. Aan het einde van iedere ronde stemt ieder op het idee dat hij/zij dan in de hand heeft. Zo krijgen alle ideeën een score.

Top 10
De 10 ideeën met de hoogste score gaan door naar de tweede stemronde op deze avond. Na een korte toelichting van de bedenkers geven de aanwezigen opnieuw hun waardering, ditmaal met stemstickers. Dit leidde uiteindelijk tot 6 ideeën met de hoogste score. Twee ideeënbedenkers bundelen hun idee en we komen daarmee op 5 ideeën die doorgaan naar een pitch die op dindsdag 23 januari plaatsvindt.

                     

    

 ACTUEEL

Geslaagde ontmoeting jeugd/(pleeg)ouders en wethouders/ambtenaren

CliC nodigde de wethouders Jeugd en hun beleidsambtenaren uit om met jongeren en (pleeg)ouders in gesprek te gaan. En met succes! 


My ca$h my futur€ en Mijn financiële maatje gaan door met No cash ... no fun!

Tijdens de laatste pitchbijeenkomst van No cash ... no fun kregen Mijn financiële maatje en My ca$h my futur€ de meeste stemmen voor van de jongerenjury, de veldjury en het publiek. Zij gaan met hun initiatief door naar de volgende ontwikkelronde. In deze fase wordt het idee (hopelijk) werkelijkheid!


Teams no cash ... no fun strijden om finale

De 4 teams van No cash ... no fun hebben hun ideeën en initiatieven verder uitgewerkt en getoetst. Vanmiddag 'strijden' ze opnieuw om zoveel mogelijk deelnemers van No cash ... no fun. voor zich te winnen. De 2 initiatieven met de meeste stemmen gaan door naar de volgende ontwikkelronde. Het wordt spannend!


NIEUWSBRIEF

Aanmelden
Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen in de jeugdhulp en nieuws van CliC Limburg ontvangen? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

Onze laatste nieuwsbrieven kunt u hier online lezen.

TWITTER

T
18 okt 2018
Ga je er ook naar toe?
16 okt 2018
RT @Zwerfjongeren: Ook aandacht vragen voor top 3 voorkomen jongerendakloosheid? Doe mee in jouw gemeente met campagne #Zwerfsteen. Downloa…
D
lees al onze tweets

CONTACT

I
G

Postbus 5185
6130PD Sittard

Bezoekadres:
Mercator 1, Sittard

KVK nr: 14074047

disclaimer | © 2015 CliC
produced by www.mediamens.nl