Actueel

20.09.2018

CliC nodigde de wethouders Jeugd en hun beleidsambtenaren uit om met jongeren en (pleeg)ouders in gesprek te gaan. En met succes! 

31.05.2018

Tijdens de laatste pitchbijeenkomst van No cash ... no fun kregen Mijn financiële maatje en My ca$h my futur€ de meeste stemmen voor van de jongerenjury, de veldjury en het publiek. Zij gaan met hun initiatief door naar de volgende ontwikkelronde. In deze fase wordt het idee (hopelijk) werkelijkheid!

29.05.2018

De 4 teams van No cash ... no fun hebben hun ideeën en initiatieven verder uitgewerkt en getoetst. Vanmiddag 'strijden' ze opnieuw om zoveel mogelijk deelnemers van No cash ... no fun. voor zich te winnen. De 2 initiatieven met de meeste stemmen gaan door naar de volgende ontwikkelronde. Het wordt spannend!

29.03.2018

In plaats van 17 april pitchen de 4 teams van No cash ... no fun op 29 mei hun uitgewerkte initiatief. Deze extra tijd is nodig om de plannen nog beter uit te werken. Laat je op 29 mei overtuigen van hun ideeën en help mee met de uitvoering. Je kunt je nu aanmelden voor deze laatste pitchbijeenkomst van No cash ... no fun. 

24.01.2018

53 Deelnemers zagen 4 pitches tijdens de eerste pitchbijeenkomst. Allevier een initiatief in de dop om de effecten van armoede voor kinderen te verkleinen. De initiatieven worden nu verder uitgewerkt en verder ontwikkeld. We stellen de initiatieven graag voor:

04.01.2018

Op dinsdag 23 januari pitchen 5 teams de ideeën die zij bedacht hebben om de effecten van armoede voor jongeren te verkleinen. Kom kijken, luisteren en geef feed-back. Meld je nu aan!

12.12.2017

61 Mensen deden maar liefst mee aan de eerste bijeenkomst van No cash … no fun. Jongeren, mensen die werkzaam zijn bij zorgaanbieders, werkzaam zijn in het sociaal domein en het bedrijfsleven. Allemaal op zoek naar oplossingen om de effecten van armoede voor jongeren te verkleinen.

11.12.2017

Na 2 stemrondes op 28 november bleven 5 ideeën over die doorgaan naar een pitch. We stellen de bedenkers van deze ideeën graag aan jullie voor. 

05.12.2017

Op 28 november is No cash ... no fun gestart. 61 Mensen gingen aan de slag en kwamen met ideeën die kunnen helpen om de effecten van armoede voor jongeren te verkleinen. De betekenis van armoede werd duidelijk uit het persoonlijke verhaal dat Alyza op deze avond vertelde. Haar ervaringen hielp de andere aanwezigen bij het bedenken van een idee om de effecten van armoede die duidelijk voelbaar zijn te verkleinen. 

25.09.2017

CliC start dit najaar met Innovatiesprints: we brengen mensen bij elkaar om ideeën te bedenken en te ontwikkelen tot initiatieven. Deze ideeën en initiatieven dragen bij aan een betere leefwereld voor jeugdigen, van heel jong tot jong volwassenen. 

13.07.2017

De APP CareFree biedt kinderen van 10 - 18 jaar informatie over kindermishandeling. Tot nu toe was informatie over kindermishandeling vooral gericht op volwassenen. Door de informatie aan te bieden via een app wordt deze makkelijk en goed toegankelijk voor kinderen die zelf te maken hebben met mishandeling of kinderen die mishandeling vermoeden bij een vriendje of vriendinnetje. 

13.07.2017

De APP CareFree biedt kinderen van 10 - 18 jaar informatie over kindermishandeling. Tot nu toe was informatie over kindermishandeling vooral gericht op volwassenen. Door de informatie aan te bieden via een app wordt deze makkelijk en goed toegankelijk voor kinderen die zelf te maken hebben met mishandeling of kinderen die mishandeling vermoeden bij een vriendje of vriendinnetje. 

03.07.2017

Op 4 juli organiseert CliC een leercirkel kwaliteit voor en door cliënten van jeugdzorg. Met deze leercirkel willen we het kwaliteitsdenken vanuit cliëntperspectief levend houden. Ons doel is een dynamische leercirkel te starten waarbij de leden van de leercirkel elkaar helpen om kwaliteit te verbeteren. 

16.05.2017

Op 19 juni van 13.30 - 17.30 organiseert CliC een boeiende conferentie rond positief opgroeien. 

 

07.02.2017

Adviesvangers zijn jongeren die op allerlei creatieve manieren andere jongeren helpen om mee te denken, ideeën aan te dragen en hun mening te geven over zaken die voor kinderen en jongeren belangrijk zijn. 

Ben jij actief, nieuwsgierig en durf jij voor een groep te staan? Vind jij het belangrijk dat er naar de mening van jongeren wordt geluisterd? Wil je jezelf uitdagen en iets nieuws leren? En ben jij tussen de 14 en 22 jaar? Dan zijn we op zoek naar jou;  word ook Adviesvanger! 

Nieuwgierig? Lees hieronder meer .....

02.02.2017

Elk kind verdient een veilig en liefdevol thuis, ook kinderen die noodgedwongen in een maatschappelijke opvang of vrouwenopvang wonen. Stichting het Vergeten Kind schudt heel Nederland wakker om de 'vergeten kinderen' zichtbaar te maken. Ze een stem te geven en te strijden voor duurzame verbeteringen van de kwaliteit van de opvanglocaties.

20.02.2016

Ouders zijn waardevolle bronnen voor expertise en kennis over jeugdhulp. Ze spreken vanuit eigen ervaringen, maar kijken ook over de grenzen van hun gezin heen. Daarom ondersteunt en faciliteert CliC hun inbreng, onder andere via ouder- of gebruikerspanels jeugdhulp in Limburg.

15.01.2016

Regelmatig organiseert CliC kooksessies voor jongeren en lokale politici. Een tijdje geleden gingen in Swalmen maar liefst 34 wethouders, ambtenaren, jongeren en begeleiders uit de jeugdhulp met elkaar koken, eten en natafelen. De ingrediënten?

15.12.2015

Met de Transformatiemeter van CliC meten we de mening van cliënten over alle veranderingen in de jeugdhulp. Zowel ouders als jongeren die te maken hebben met jeugdhulp hebben de Transformatiemeter in november voor de tweede keer ingevuld.

15.12.2015

Vanaf 1 januari verhuist CliC van Roermond naar Sittard, in het Huis voor de Zorg. Pakt u even pen en papier - of open ons digitale visitekaartje in uw CRM en wijzig direct onze gegevens. Vanaf 1 januari vindt u ons op ons nieuwe adres:

CliC Limburg
Mercator 1
6135 KW
Sittard
046 241 0241

15.12.2015

We zijn in december uitgebreid aan bod gekomen in de lokale dagbladen. Misschien heeft u ons al voorbij zien komen in de Nummer1, of in de thema editie Opgroeien, van Dagblad De Limburger en het Limburgs Dagblad. Heeft u ons gemist, lees dan hier even mee!

15.12.2015

Op 3 november vond in Roermond het symposium “Connect2You(th)” plaats. Het werd georganiseerd door het Huis voor de Zorg en CliC - Cliënten Centraal in jeugdhulp. Zij komen op voor de belangen van jeugdigen en werken samen om hun positie te versterken. 

14.12.2015

In 2015 heeft CliC dankzij provinciale subsidie haar werk voor, door en met cliënten kunnen uitvoeren. De Provincie Limburg heeft voor 2016 beschikbaar gesteld voor het eerste half jaar. Hoe het daarna verder gaat, moet begin 2016 worden besloten.

14.12.2015

Ben je benieuwd wat CliC nu eigenlijk concreet doet? Hier lees je in één oogopslag wat CliC doet voor cliënten, gemeenten en jeugdhulporganisaties. Klik hier om de pagina weer te geven of download het pdf bestand.

23.11.2015

In het kader van de landelijke Week tegen Kindermishandeling werd op zaterdag 21 november een conferentie gehouden over het voorkomen en aanpakken hiervan. De bijeenkomst vond plaats in het gemeentehuis van Peel en Maas te Panningen. 

02.11.2015

CliC peilt voor de tweede keer dit jaar de mening van jongeren en ouders via de Transformatiemeter. Zo willen we erachter komen hoe zij denken over de inspraak en medezeggenschap in de jeugdhulp. Vul de meter in en maak kans op een tablet of op itunes tegoed voor leuke apps, games en muziek!

12.10.2015

Op dinsdagmiddag 3 november organiseren het Huis voor de Zorg en CliC het symposium Connect2You(th) - Verbinding met kinderen en jeugdigen in een kwetsbare positie. Het doel is om door middel van authentieke verhalen van burgers een beeld te krijgen van hoe het ervoor staat met kinderen en jeugdigen in een kwetsbare positie in Limburg.

12.10.2015

Op maandagavond 19 oktober organiseerde CliC de bijeenkomst Let's Mix! voor alle cliëntenraden in Limburg. Tijdens deze bijeenkomst hebben de cliëntenraadsleden kennis gemaakt met elkaar.

07.10.2015

Op 7 oktober organiseerde CliC een kooksessie in Valkenburg tussen jongeren van Meerssen, Gastenhof en Xonar samen met medewerkers van de gemeente Meerssen. Op verzoek van de deelnemers vind je hier de recepten waar die avond mee gekookt is. 

07.10.2015
Op 5 oktober, de Dag Voor de Jeugd, hebben gemeenten een kadootje gekregen van ouders en jeugd. Het kadootje is een online handreiking voor duurzame participatie, om gemeenten te helpen bij het inrichten van effectieve jeugdhulp en duurzame clientenparticipatie hierbij te stimuleren. 
02.10.2015

Het Nederlands Jeugdinstituut (NJI) heeft op veertien thema’s nieuwe richtlijnen ontwikkeld voor professionals in de jeugdhulp en jeugdbescherming. Hierin staan praktische aanbevelingen waarmee kinderen, jongeren en hun ouders de best beschikbare hulp ontvangen.

02.10.2015

Veel jongeren die gebruik maken van jeugdhulp hebben een dubbel gevoel bij hun 18e verjaardag. Het is geweldig om op eigen benen te staan, als je dat kunt. Maar het betekent niet, dat je van de een op de andere dag geen hulp of begeleiding meer nodig hebt. 

16.07.2015

CliC – Cliënten Centraal heeft een uitnodiging gestuurd aan de staatssecretaris van VWS, Martin van Rijn. De uitnodiging volgt op het afzeggen van zijn bezoek aan Maastricht op 29 juni, waar hij met jongeren in gesprek zou gaan. CliC had zich enthousiast ingezet om dit bij jongeren onder de aandacht te brengen en hen bij het werkbezoek te betrekken.

15.06.2015

We worden steeds meer zelf verantwoordelijk voor de hulp die we krijgen. Het voordeel daarvan is dat we zelf meer regie hebben op de hulp. We worden zelf in staat gesteld om de hulp zo goed mogelijk af te stemmen op onze wensen, onze kracht en onze persoonlijke situatie. De app Eigen Regie biedt uitkomst en zorgt dat de positie van de cliënt wordt versterkt.

26.01.2015

Donderdag 29 januari was de vuurdoop van stichting CliC, cliënten centraal in jeugdhulp. Deze gebeurtenis werd bijgewoond door een groot aantal professionals uit de jeugdhulpverlening, en door vertegenwoordigers van gemeenten en andere ketenpartners. De presentatie van de nieuwe naam van Stichting JeugdZorgvragers en Serviepunt.JZ viel samen met de verkiezing van de Jeugdhulp Award.

ACTUEEL

Geslaagde ontmoeting jeugd/(pleeg)ouders en wethouders/ambtenaren

CliC nodigde de wethouders Jeugd en hun beleidsambtenaren uit om met jongeren en (pleeg)ouders in gesprek te gaan. En met succes! 


My ca$h my futur€ en Mijn financiële maatje gaan door met No cash ... no fun!

Tijdens de laatste pitchbijeenkomst van No cash ... no fun kregen Mijn financiële maatje en My ca$h my futur€ de meeste stemmen voor van de jongerenjury, de veldjury en het publiek. Zij gaan met hun initiatief door naar de volgende ontwikkelronde. In deze fase wordt het idee (hopelijk) werkelijkheid!


Teams no cash ... no fun strijden om finale

De 4 teams van No cash ... no fun hebben hun ideeën en initiatieven verder uitgewerkt en getoetst. Vanmiddag 'strijden' ze opnieuw om zoveel mogelijk deelnemers van No cash ... no fun. voor zich te winnen. De 2 initiatieven met de meeste stemmen gaan door naar de volgende ontwikkelronde. Het wordt spannend!


NIEUWSBRIEF

Aanmelden
Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen in de jeugdhulp en nieuws van CliC Limburg ontvangen? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

Onze laatste nieuwsbrieven kunt u hier online lezen.

TWITTER

T
19 nov 2018
RT @_Buitenhuis: Zojuist behandelde de Tweede Kamer de Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen 2018 (#Wmcz2018) in tweede termijn. D…
13 nov 2018
Stijging ambulante jeugdhulp bij wijkteams komt vooral door betere signalering
26 okt 2018
'Voor het eerst minder jongeren in gesloten jeugdzorg'
D
lees al onze tweets